Zie je mij? – jonge mantelzorgers in beeld

Zie je mij, brengt jongeren die opgroeien met een broer of zus met een vorm van autisme in beeld. Hiermee willen fotografe Vera Duivenvoorden en MEE Amstel en Zaan bewustwording creëren over hoe het is om op te groeien met een hulpbehoevend familielid. Vera heeft indrukwekkende fotoverhalen gemaakt over het leven van Bieneke, Jeltje en Julian. Zij hebben alle drie een broer met een vorm van autisme.

Deze fotoverhalen worden op meerdere locaties waar veel jongeren komen in Amsterdam geëxposeerd. Zo wordt de expositie vertoond op het ROC TOP en het ROC van Amsterdam. Naast de expositie worden op de ROC’s en andere scholen ook gastlessen aangeboden. In deze gastlessen vormen de verhalen  van Bieneke, Julian, Jeltje en Vera de basis om met de leerlingen in gesprek te gaan. Zo proberen we een onzichtbare groep zichtbaar te maken en begrip te creëren voor de vaak lastige situatie waarin zij, maar misschien ook wel de leerlingen zelf, in opgroeien.

Naast het delen van ervaringen wordt er ook aandacht besteedt aan het bestaande (hulp)aanbod voor deze jongeren, hun familie en leerkrachten. Zo weten leerlingen die hun eigen situatie of dat van anderen in de verhalen herkennen waar ze met hun vragen naar toe kunnen.

Zie je mij? is een project van fotografe Vera Duivenvoorden in samenwerking met MEE Amstel en Zaan. Vera groeide zelf op in een gezin met meerdere gezinsleden met een vorm van autisme en wil met dit project jongeren die opgroeien in een familie met mensen die hulpbehoevend zijn meer onder de aandacht brengen.

MEE Amstel en Zaan is zich bewust van de invloed die het opgroeien met een hulpbehoevend familielid kan hebben. Daarom ondersteunt MEE Amstel en Zaan graag  dit creatieve project, waarmee  jonge mantelzorgers hopelijk sneller (h)erkenning en, indien nodig, ook de juiste ondersteuning aangeboden krijgen.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in dit project en wilt u meer weten? Neem dan contact op met Geraldine de Visser, 0614 87 81 78 g.de.visser@mee-az.nl.

Meer informatie over fotografe Vera Duivenvoorden zie: www.veraduivenvoorden.nl

ziejemij

Deel deze pagina

Contact

Geraldine de Visser

Projectleider

Neem contact op met Geraldine de Visser

0614 87 81 78 g.de.visser@mee-az.nl

Stel een vraag aan MEE Amstel en Zaan

Contactformulier