Wat biedt MEE in Ouder-Amstel?

Onafhankelijke clientondersteuning in de wijk

MEE biedt cliëntondersteuning in de wijk, samen met andere organisaties. Binnen de wijkzorg zijn onze medewerkers dé experts voor mensen met een beperking of psychische problemen. Iedereen kan er terecht met vragen over zorg, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen. Wijkzorg is in alle wijken aanwezig en dus altijd dichtbij.

Bel MEE

Voor meer informatie of aanmelding, bel ons centrale nummer 020 – 512 72 72. U wordt dan gekoppeld aan de juiste cliëntondersteuner bij u in de wijk.

Cliëntondersteuning Wet langdurige zorg (Wlz)

Ook voor vragen rondom de Wlz kan iedereen gebruik maken van de onafhankelijke cliëntondersteuning van MEE. Wlz-vragen gaan bijvoorbeeld over de keuze voor een zorgaanbieder of zorgvorm, of bij een wens voor verandering van zorgaanbieder.
Meer informatie over Wlz.

Sociaal juridische ondersteuning

Onze sociaal juridische medewerkers helpen bij vragen over een beslissing van een instantie, de woningcorporatie, of gemeente. Zij kunnen een beslissing uitleggen of wijzen op mogelijkheden om bezwaar te maken. Zij bieden hulp of bemiddelen om tot een oplossing te komen.
Meer informatie over Sociaal juridische ondersteuning.

Diagnostiek voor kinderen en volwassenen

Bij twijfel over de ontwikkeling van een kind kan diagnostisch onderzoek door onze gedragsdeskundigen uitkomst bieden. Het onderzoek geeft aan wat goed gaat en wat moeite kost. Voor volwassen cliënten vanaf 18 jaar geeft het team via kortdurende ondersteunende gesprekken ook advies. Daarmee wordt vaak duidelijk waarom iemand steeds vastloopt.
Meer informatie over het team Gedragsdeskundigen.

Integrale Vroeghulp

VTO-Vroeghulp biedt ondersteuning aan ouders met een kind van 0 tot 5 jaar die vragen hebben over de ontwikkeling. MEE Amstel en Zaan neemt deel aan deze teams. U kunt zich rechtstreeks hiervoor aanmelden via MEE, bij Greet van Rijn, bereikbaar op 06 – 4620 1393. Voor meer informatie over VTO-vroeghulp: www.integralevroeghulp.nl

Projecten en innovatietrajecten

Onze projecten en trajecten zijn gericht op het versterken van de zelfredzaamheid en eigen kracht. De nadruk licht daarbij op de combinatie van informele zorg en cliëntondersteuning.
Meer informatie over projecten en trajecten.