Vrijwilligers met een beperking aan de slag

Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet. Werk speelt hierin een belangrijke rol. Het betekent je nuttig voelen, iets bijdragen en onder de mensen komen. MEE ondersteunt mensen met een beperking om hen duurzaam aan werk te helpen. Een betaalde baan is, om verschillende redenen, niet voor iedereen weggelegd. Vrijwilligerswerk is dan een mooi alternatief.

Een vrijwilliger voor uw organisatie?

Soms heeft u een klus of een taak waar uw medewerkers, om welke reden dan ook, niet aan toekomen. MEE Amstel en Zaan kan u in contact brengen met een gemotiveerde vrijwilliger die dit werk wel kan aanpakken.

Expertise MEE

MEE heeft uitgebreide ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen met een beperking. Vanuit deze kennis en expertise begeleiden wij de vrijwilliger en uw medewerkers.

Werkwijze

Samen met de vrijwilliger maken we een plan en zoeken we een passende vrijwilligersplek. Dat kan bij u zijn! Wij overleggen met u over een geschikte plek, de wederzijdse verwachtingen, en welke samenwerkingsafspraken nodig zijn. MEE blijft de eerste maanden het aanspreekpunt waar uw medewerkers en de vrijwilliger terecht kunnen voor vragen.

Is dit ook in de gemeente van mijn organisatie mogelijk?

MEE Amstel en Zaan heeft afspraken over dit project met de gemeente Amsterdam. Neem ook contact op als uw organisatie in een andere gemeente is gevestigd. Dan bekijken we samen de mogelijkheden.
 

Mijn droom is uitgekomen!

Sherida is 50 en wilde altijd al bejaardenverzorgster worden. Maar omdat ze niet goed kon leren, heeft ze weinig school gevolgd en deed ze vooral schoonmaak- en productiewerk. Zwaar werk waardoor ze inmiddels ook lichamelijke klachten heeft en in een scootmobiel zit.Maar ze is een lieve sociale dame, die graag een praatje maakt. Ze is creatief en houdt van koken en lekker eten.

Samen zijn we op gesprek geweest bij een kleinschalige woonvoorziening voor dementerende ouderen. Daar mocht ze een keer proefdraaien.Twee maanden verder is iedereen dik tevreden. Sherida heeft veel contact met de bewoners. Ze maakt een praatje met ze, maakt grappen, helpt met het koken, het dekken van de tafel en helpt mensen met eten. Ook het verplegend personeel is heel blij met haar hulp.

Deel deze pagina

Contact

Meike Suesan

Consulent Projecten

Neem contact op met Meike Suesan

06-83173624 m.suesan@meeaz.nl

Stel een vraag aan MEE Amstel en Zaan

Contactformulier