Clientondersteuner in gesprek met client

Vacature Sociaal Werker jeugd Waterland in combinatie met Sociaal werker 18+ in Purmerend

Standplaats: Monnickendam  en Purmerend  | Aantal uur: 32 | Niveau: HBO 

Ben jij een professionele, ervaren  en doortastende sociaal werker, iemand die nieuwsgierig is naar de vraag achter de vraag en wil je werken met de doelgroep jeugd  en 18+?  Ben jij flexibel, enthousiast en ben je creatief, en ben je in staat te schakelen in diverse rollen en zie jij de doelgroep jeugd en 18 + als een uitdaging ? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen als sociaal werker jeugd binnen het team Waterland?

Je neemt deel aan het kernteam jeugd in de gemeente Waterland. Je biedt kortdurende zorg aan cliënten die bij het kernteam zijn aangemeld. Je bent deskundig om een bijdrage te leveren op het gebied van leven met een beperking. Je biedt als consulent ondersteuning op het gebied van versterken van eigen kracht en  netwerk. Je leidt cliënten toe naar passende zorg. Je neemt de regie in geval van complexe casuïstiek over cliënten met een beperking. Je biedt jouw collega’s in het kernteam jeugd ruimte jou te consulteren over beperking gerelateerde casuïstiek. Je biedt expertise  over leven met een beperking. Je biedt expertise  over leven met een beperking op hun vakgebied.  

Waaruit bestaat het kernteam?

Het kernteam bestaat uit 4 jeugd/zorgregisseurs, Daarnaast uit professionals van MEE, Schoolmaatschappelijk werk, Praktijkondersteuners Huisartsen, GGD, verpleegkundige en jeugdarts, jeugd –en opvoedhulp Spirit en JBRA (drang en dwang.

Wat ga je doen als sociaal werker 18+ Purmerend?

Als sociaal werker in de rol van onafhankelijke cliëntondersteuner ga je aan de slag met diverse hulpvragen binnen de doelgroep 18 +, die via cliënt, netwerk en/of samenwerkingspartners bij ons binnen komen. Hierop volgt een huisbezoek bij de cliënt/ouders/mantelzorgers, waarbij de hulpvraag van de cliënt centraal staat. In een samenwerkingsplan worden doelen geformuleerd waarbij de cliënt zelf keuzes maakt. Je geeft advies, informatie en ondersteuning op maat. Je kijkt wat iemand zelf kan en welke vragen er liggen met als doel de zelfredzaamheid te bevorderen. Je zet de cliënt in zijn kracht. Zowel de cliënt als de problematiek is elke keer verschillend, wat jouw werk zeer afwisselend en echt maatwerk maakt.

Wat  vragen wij:

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur MWD/SPH/Pedagogiek/Social Work;
 • Kennis en werkervaring binnen de jeugdhulpverlening;
 • Ondernemerschap, je onderneemt initiatieven en vergroot de zichtbaarheid van MEE bij onze opdrachtgevers;
 • Affiniteit met de doelgroep jeugd en 18+
 • Een registratie als professional via SKJ;
 • Rijbewijs B en de beschikking over eigen auto is een pré.

Wat biedt MEE

MEE investeert in zijn mensen. Training & ontwikkeling is een vast gegeven. Onder andere 3 keer per jaar organiseren wij MEE-dagen waarbij inhoud, training en kennis delen centraal staat. Daarnaast krijg je bij MEE ook echt de kans om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te ontplooien. Hierin krijg je ruimte en support om jezelf te ontwikkelen.

Verder bieden wij:

 • Vrijheid en zelfstandigheid;
 • Een salaris tussen € 2.425,- en €3.624,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO VGN, FWG 50, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een goede reiskostenregeling;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wie is MEE

MEE maakt meedoen mogelijk.  Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen mee doet. MEE ondersteunt mensen met een beperking, bijvoorbeeld een lichamelijke, psychische, chronische ziekte of een vorm van autisme. MEE heeft jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk.

Iedereen in Nederland heeft wettelijk recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. MEE vindt het daarin belangrijk om echt naast de cliënt/ouders/mantelzorgers te staan. Een persoonlijke en praktische aanpak staat hierin centraal.

Je vindt ons in sociale wijkteams, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze professionals hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.

Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jaren lang ervaring  en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!

Enthousiast? Solliciteer dan nu!

Stuur jouw sollicitatie o.v.v. vacaturenummer 08-2020 naar sollicitatie@mee-ugv.nl .

Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze vacature. Neem contact op onze met HR Adviseur Sisca de Wit via T 0614 57 99 11 | s.de.wit@meer-groep.nl (aanwezig op din/woe/don). Of inhoudelijk over de functie met Marian van Rossum, m.van.rossum@mee-az.nl | T 0683 17 3 967.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Trefwoorden: maatschappelijk werk, welzijn, social work, cliënt, consulent, ondersteuning, gemeente, vacature, Amsterdam, sociaal domein, jeugd, onafhankelijk, hulpverlening