Clientondersteuner in gesprek met client

Vacature onafhankelijke cliëntondersteuner - maatschappelijk werk 18+

Standplaats: Zaanstad | Aantal uur: 24 - 36 | Niveau: HBO

Op zoek naar een uitdaging binnen welzijn? Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar de vraag achter de vraag en wil je werken binnen een team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Als onafhankelijke cliëntondersteuner ga je aan de slag met diverse hulpvragen binnen de doelgroep 18+, die via cliënt, netwerk en/of samenwerkingspartners bij ons binnen komen. Hierop volgt een huisbezoek bij de cliënt/ouders/mantelzorgers, waarbij de hulpvraag van de cliënt centraal staat. In een samenwerkingsplan worden doelen geformuleerd waarbij de cliënt zelf keuzes maakt. Je geeft advies, informatie en ondersteuning op maat. Je kijkt wat iemand zelf kan en welke vragen er liggen met als doel de zelfredzaamheid te bevorderen. Je zet de cliënt in zijn eigen kracht. Zowel de cliënt als de problematiek is elke keer verschillend, wat jouw werk afwisselend en echt maatwerk maakt.

In team Zaanstad werk je een team met meerdere cliëntondersteuners van MEE. Dat betekent dat je nauw met elkaar samenwerkt en gezamenlijk verantwoordelijk bent voor de kwaliteit van onze dienstverlening. Het team is gevestigd in Koog aan de Zaan en werkt onafhankelijk, het heeft daarmee geen vaste plek binnen het sociale wijkteam, wel trek je in deze rol op met andere professionals binnen het wijkteam.

Wat breng jij MEE

Als onafhankelijk cliëntondersteuner beschik jij over sterke en tactische communicatieve vaardigheden, je bent betrokken en beschikt over een grote mate van inlevingsvermogen. Daarnaast krijg je veel vrijheid en ben je de baas over je eigen agenda. Dat betekent ook dat je zelfstandig kan werken en goed kunt schakelen binnen de verschillende aspecten van het werk.

Verder vragen wij:

 • Een relevante afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur MWD/SPH/Pedagogiek/Social Work;
 • Ervaring als maatschappelijk werker;
 • Ondernemerschap, je onderneemt initiatieven en vergroot de zichtbaarheid van MEE bij onze opdrachtgevers;
 • Affiniteit met de doelgroep 18+;
 • Een registratie als professional via registerplein.

Wat biedt MEE

MEE investeert in zijn mensen. Training & ontwikkeling is een vast gegeven. Onder andere 3 keer per jaar organiseren wij MEE-dagen waarbij inhoud, training en kennis delen centraal staat. Daarnaast krijg je bij MEE ook echt de kans om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te ontplooien. Hierin wordt je gesupport en heb je invloed hoe jouw rol zich kan ontwikkelen in de toekomst.

Verder bieden wij:

 • Vrijheid en zelfstandigheid;
 • Een salaris tussen €2.345,- en €3.505,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO VGN, FWG 50, 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een goede reiskostenregeling;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wie is MEE

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet. MEE ondersteunt mensen met een beperking, bijvoorbeeld een lichamelijke, psychische, chronische ziekte of een vorm van autisme. MEE heeft jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk.

Iedereen in Nederland heeft wettelijk recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. MEE vindt het daarin belangrijk om echt naast de cliënt/ouders/mantelzorgers te staan. Een persoonlijke en praktische aanpak staat hierin centraal.
Je vind ons in sociale wijkteams, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze cliëntondersteuners hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.

Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jaren lang ervaring en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!

Enthousiast? Solliciteer nu en stuur jouw sollicitatie o.v.v. vacaturenummer 04-AZ naar sollicitatie@meer-groep.nl!

Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze vacature. Neem contact op onze met HR Adviseur Sisca de Wit via 0614 57 99 11 of s.de.wit@mee-ugv.nl  (aanwezig op din/woe/don).

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de procedure.

 

 

Trefwoorden: maatschappelijk werk, welzijn, social work, cliënt, consulent, ondersteuning, gemeente, vacature, Amsterdam, sociaal domein, onafhankelijk, hulpverlening