Vacature Cliëntondersteuners

MEE Amstel en Zaan zoekt, voor nu en in de toekomst

Cliëntondersteuners

(24-36 uur per week)

voor de gehele regio MEE Amstel en Zaan

Doel van de functie

MEE Amstel en Zaan biedt cliëntondersteuning op diverse levensgebieden aan mensen met een beperking zodat zij hun leven kunnen vormgeven op de door hen gewenste manier en volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving.

Als cliëntondersteuner van MEE Amstel en Zaan bied je (onafhankelijke) cliëntondersteuning aan mensen met een beperking. Je staat naast de cliënt en stelt zijn belang voorop.

Je geeft advies, informatie en ondersteuning op maat. Je kijkt wat iemand zelf kan en welke vragen er liggen met als doel de zelfredzaamheid te bevorderen. Je zet de cliënt in zijn eigen kracht.  De cliënt maakt zelf keuzes en houdt de regie in eigen hand zodat hij weer verder kan. Het recht op cliëntondersteuning is verankerd in de Wmo.

Ook professionals, mantelzorgers en familie kunnen een beroep op je doen. Je bent een expert op het gebied van leven met een beperking. Je werkt vanuit de wijk, samen met professionals van andere organisaties.

De cliëntondersteuners van MEE Amstel en Zaan zijn actief in Amsterdam, Diemen en de gemeenten in Amstelland en De Meerlanden en Zaanstreek-Waterland. Met al deze gemeenten in hebben wij contracten afgesloten voor het leveren van cliëntondersteuning. Op onze website kun je hier meer over vinden.

Wij vragen

 • een afgeronde HBO-opleiding, bij voorkeur MWD / Social work / SPH / Pedagogiek
 • minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in het maatschappelijk werk met onze doelgroepen
 • mogelijkheid tot registreren op registerplein.nl als clientondersteuner (harde eis). Voor sommige teams is aanvullend een SKJ registratie noodzakelijk
 • actuele en aantoonbare kennis van sociale wet- en regelgeving op het gebied van de zorg en de WMO
 • in bezit van rijbewijs B (harde eis) en beschikking over eigen auto (voorkeur)
 • uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • ervaring met het versterken van de eigen kracht en inzicht hebben in de gevolgen van een beperking
 • kennis van de sociale kaart is een pré.

Wij bieden

Een afwisselende functie waarbij jij werkt met mensen met verschillende hulpvragen. Door jouw ondersteuning zorg jij ervoor dat mensen met een beperking MEE kunnen doen.

 • salaris conform de CAO Gehandicaptenzorg (functiegroep 50) van minimaal € 2.285,- en maximaal € 3.416,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur)
 • ruime ontwikkelmogelijkheden
 • in eerste instantie altijd een contract voor bepaalde tijd

Solliciteren

Herken je jezelf in de competenties resultaatgericht, professioneel, ondernemend en omgevingsbewust. Heb je de flexibiliteit om te werken in de gehele regio van MEE Amstel en Zaan en vind je het een uitdaging om te werken met veranderende werkwijzen, taken en verantwoordelijkheden? Dan zijn we op zoek naar jou!

Graag ontvangen we jouw motivatiebrief met CV via de mail:hrm@meeaz.nl

Vergeet niet in jouw motivatiebrief aan te geven per wanneer je beschikbaar bent.