Vacature Cliëntondersteuner Samen Doen

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet. MEE is er voor die mensen die hierin door hun kwetsbaarheid of beperking worden belemmerd. We zijn er ook voor de mensen om hen heen.

MEE Amstel en Zaan bestaat uit ervaren professionals. We vergroten de zelfredzaamheid van iedereen die minder vanzelfsprekend een plek in de samenleving vindt. MEE ondersteunt mensen met een (vermoeden van een) beperking, bijvoorbeeld een lichamelijke, verstandelijke beperking, chronische ziekte of een vorm van autisme. Daarnaast zijn we er ook voor hun netwerk, opdrachtgevers en samenwerkingspartners.

Voor het team Samen Doen (Amsterdam)

zoeken wij  per direct een:

Cliëntondersteuner

vacaturenummer COSD 2018-10

voor 32 per week

 

Functie-inhoud

Als cliëntondersteuner van MEE Amstel en Zaan bied je (onafhankelijke) cliëntondersteuning aan mensen met een beperking. Je staat naast de cliënt en stelt zijn belang voorop.

Je geeft advies, informatie en ondersteuning op maat. Je kijkt wat iemand zelf kan en welke vragen er liggen met als doel de zelfredzaamheid te bevorderen. Je zet de cliënt in zijn eigen kracht.  De cliënt maakt zelf keuzes en houdt de regie in eigen hand zodat hij weer verder kan. Het recht op cliëntondersteuning is verankerd in de WMO.

Ook professionals, mantelzorgers en familie kunnen een beroep op je doen. Je bent een expert op het gebied van leven met een beperking. Je werkt vanuit de wijk, samen met professionals van andere organisaties.

De cliëntondersteuners van MEE Amstel en Zaan zijn actief in Amsterdam, Diemen en de gemeenten in Amstelland, De Meerlanden en Zaanstreek & Waterland. Met al deze gemeenten hebben wij contracten afgesloten voor het leveren van cliëntondersteuning. Op deze website kun je hier meer over vinden.

Functie-eisen

  • afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur MWD/Social Work/SPH/Pedagogiek
  • ruime werkervaring in de hulpverlening met zogenaamde ‘multi problem’ gezinnen
  • bij voorkeur ervaring met verschillende specialismen
  • ervaring met coachen is een pre
  • omgevingsbewust, professioneel, resultaatgericht en ondernemend
  • uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
  • ervaring met het versterken van de eigen kracht en inzicht hebben in de gevolgen van een beperking
  • kennis van de sociale kaart (pre)
  • in bezit van rijbewijs B en beschikking over eigen auto (voorkeur)

Salaris en arbeidsvoorwaarden

De CAO Gehandicaptenzorg is van toepassing. Het salaris voor deze functie is ingedeeld in FWG functiegroep 50.

Informatie

Nadere informatie over deze vacature kun je opvragen bij Jesse Kleingeld (teamleider) 06-51188704/020-5127272. 

Sollicitaties (cv en motivatiebrief) kunnen o.v.v. het vacaturenummer gestuurd worden naar hrm@meeaz.nl  t.a.v. Monique Pijnenburg, medewerker HRM.