Vacature Cliëntondersteuner Diemen en Ouder-Amstel

MEE staat voor een samenleving waarin iedereen ertoe doet en naar eigen vermogen een volwaardig leven kan leiden. 

Onze professionals en ervaringsdeskundigen ondersteunen kwetsbare mensen en in het bijzonder mensen met een beperking bij het versterken van de eigen kracht en regie. Zij krijgen daarmee grip op hun leven, kunnen meedoen aan het gewone leven en leveren een bijdrage aan onze samenleving. We streven altijd naar duurzame oplossingen. In onze aanpak betrekken we ook het netwerk.

We bereiken onze missie en visie door deskundig, laagdrempelig en onafhankelijk te zijn met creativiteit en ondernemerszin.

Per direct zijn wij op zoek naar een:

Cliëntondersteuner
(24-36 uur per week)

Werkzaam in de gemeenten
Diemen en Ouder-Amstel

Wat doet een cliëntondersteuner?

Als cliëntondersteuner van MEE Amstel en Zaan bied je (onafhankelijke) cliëntondersteuning aan mensen met een beperking. Je staat naast de cliënt en stelt zijn belang voorop.

Je geeft advies, informatie en ondersteuning op maat. Je kijkt wat iemand zelf kan en welke vragen er liggen met als doel de zelfredzaamheid te bevorderen. Je zet de cliënt in zijn eigen kracht. De cliënt maakt zelf keuzes en houdt de regie in eigen hand zodat hij weer verder kan. Het recht op cliëntondersteuning is verankerd in de Wmo.

Ook professionals, mantelzorgers en familie kunnen een beroep op je doen. Je bent een expert op het gebied van leven met een beperking. Je werkt vanuit de wijk, samen met professionals van andere organisaties.

Binnen de gemeenten Diemen en OuderAmstel werk je nauw samen met een enthousiaste, gedreven collega. Samen zetten jullie MEE op de kaart, bouwen bruggen, grijpen kansen, werken nauw samen met de klantmanagers van de gemeenten en samenwerkingspartners binnen het Sociaal Domein; het belang van de inwoner staat voorop.

Naast de individuele cliëntondersteuning bestaat ook de mogelijkheid trainingen in groepsverband te geven.

Wij zijn op zoek naar professionals die voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • je bent geregistreerd (of kunt je registreren) als cliëntondersteuner (zie www.registerplein.nl) en/of je bent SKJ geregistreerd;
  • je hebt een afgeronde HBO opleiding bij voorkeur MWD/Social Work/SPH;
  • je hebt enkele jaren relevante werkervaring;
  • je hebt ervaring met het versterken van de eigen kracht;
  • je hebt kennis en inzicht in de gevolgen van het hebben van een beperking en kunt dit ook overbrengen aan anderen.

Salaris en arbeidsvoorwaarden

De CAO Gehandicaptenzorg is van toepassing. Het salaris voor deze functie ligt tussen € 2345,- en € 3505,- bruto o.b.v. 36 uur (FWG 50).

Informatie

Ben jij diegene die toe is aan een nieuwe uitdaging? Dit is een unieke kans. Aanvullende informatie over deze vacature kun je opvragen bij Anja Bakker (teamleider) 06-41421645 of 020- 5127272. Sollicitaties (CV en motivatiebrief) kunnen o.v.v. Cliëntondersteuner Diemen/ OuderAmstel gestuurd worden naar:

sollicitatie@meer-groep.nl