Tweedejaars stage HBO: OV-coach

Tweedejaars stageplek HBO MWD, SPH, TP

MEE Amstel en Zaan biedt cliëntondersteuning op diverse levensgebieden aan mensen met een beperking zodat zij hun leven kunnen vormgeven op de door hen gewenste manier en volwaardig deel kunnen nemen aan de samenleving.

Functieomschrijving:

De tweedejaars stagiaires gaan stagelopen bij het projectbureau van MEE Amstel en Zaan, specifiek voor het project OV-coach. OV-coach is een maatjesproject waar mensen met een beperking zelfstandig kunnen leren reizen naar bijvoorbeeld school, werk, (sport)club, familie/vrienden. Binnen het project zijn de stagiaires de maatjes. Zij ondersteunen de cliënten bij het zelfstandig leren reizen, dit doe je door mee te reizen en hulpmiddelen te ontwikkelen. Naast de trajecten word je betrokken bij PR werkzaamheden zoals voorlichtingen en bij workshops ten behoeve van het project.

Wij vragen:

  • Tweedejaars HBO studenten MWD, SPH, TP.
  • Studenten die het leuk vinden om als OV-coach zelfstandig op pad te gaan met mensen met een beperking.
  • Een leergierige, hulpvaardige en flexibele houding.
  • Studenten die woonachtig zijn in Amsterdam, Zaanstreek, Waterland e.o.

Wij bieden:

  • Een leerzame, leuke en uitdagende stageplek.
  • Goede stagebegeleiding van professionals binnen het sociaal domein.
  • Intervisiebijeenkomsten met andere studenten.
  • Deskundigheidsbevordering: workshops en themabijeenkomsten.
  • Volop mogelijkheden om naast het project kennis te maken met de organisitie en de doelgroep waarmee wij werken. 
  • Een stagevergoeding conform CAO Gehandicaptenzorg.

Een uitgebreidere functieomschrijving kun je vinden op de vacaturebank van jouw opleiding.

Interesse?

Stuur een mail met een korte motivatie en je CV naar ov-coach@meeaz.nl. Met vragen over de stage kun je contact opnemen met Trijntje Schouten 06 1487 779 of Kim Roozendaal 06 8107 8362.  

Voor meer informatie over het project zie de volgende pagina: https://www.meeaz.nl/ov-coach

Ervaringsverhaal SPH stagiaire Ouiam

Mijn naam is Ouiam, studente aan de Hogeschool van Amsterdam. Sinds september 2017 tot juni 2018 ben ik stagiaire bij OV-coach. Ik mag mensen begeleiden bij het reizen naar school, werk of naar de sportclub. Voor mij is het reizen iets wat ik dagelijks doe en vrijwel vanzelfsprekend is. Voor een ander hoeft dit echter niet het geval te zijn. Hoe mooi is het dan dat ik in zoiets simpels kan bijdragen? Een kleine gunst vanuit mij, maar tijdens dit jaar heb ik gezien dat het voor de ander veel kan betekenen. Een meisje die ik zelfstandig naar school heb leren reizen, durft nu ook andere routes zelfstandig op te pakken. Zij is trots, maar ik ook!