Toekomstcoach

MEE Amstel en Zaan zet toekomstcoaches in en geeft jongeren een steuntje in de rug, op weg naar een goede toekomst!

Een schooldiploma halen, een leuke vaste baan vinden en behouden, leuke vrienden èn zelfstandig zijn, dat wil elke jongere toch!? Helaas is dat niet voor iedereen even gemakkelijk om te bereiken.

Daarom zetten we sinds kort in Zaanstad en Amsterdam voor een aantal jongeren een toekomstcoach in. 4 Jongeren in Zaanstad zijn al gestart. Dit zijn met name jongeren die de praktijkschool volgen of deze recent hebben afgerond. In Amsterdam zijn er inmiddels via onze contacten met het Jongerenloket van WPI en het Jongeren Informatie Punt een tweetal trajecten opgestart. We hopen dit uit te kunnnen gaan breiden, want we krijgen signalen van gemeentes, jongerenorganisaties en zeker van scholen dat daar veel behoefte aan is!

Werkwijze

  • Als jongere maak je samen met de coach een toekomstplan. Hierin schrijf je wat je wilt doen in de toekomst. Daarna bepaal je wat je moet doen om dat te bereiken. De toekomstcoach helpt jou hierbij en zorgt dat jij het overzicht kan houden.
  • De toekomstcoach steunt jou bij veranderingen in je leven. Bijvoorbeeld als je stage gaat lopen. Of als je werk krijgt en je zelf rekeningen moet betalen. Maar ook bij veranderingen zoals verhuizing of als je ouders gaan scheiden.
  • De toekomstcoach werkt ook samen met de mensen om jou heen. Bijvoorbeeld je ouders of een leraar op school.  Zo helpen zij mee om jouw Toekomstplan te bereiken.

Geinteresseerd?!

Wilt u meer weten over de Toekomstcoach. Neem contact op met de projectcoördinator Barbara Verhoef, b.verhoef@meeaz.nl of 06 – 83176198.

 

Deel deze pagina

Contact

Barbara Verhoef

Neem contact op met Barbara Verhoef

06-83176198 b.verhoef@mee-az.nl

Stel een vraag aan MEE Amstel en Zaan

Contactformulier