Sociaal Juridisch Dienstverlener

zwangerschapsvervanging voor de periode van 01-05-2021 tot en met 15-09-2021

Standplaats: Amsterdam| Aantal uur: 32 - 36 | Niveau: HBO

Wat ga je doen?

Je ondersteunt als Sociaal Juridisch Dienstverlener de klant (direct of indirect) bij vragen die het sociaal juridisch terrein bestrijken en gerelateerd zijn aan de beperking van de klant. Uitgangspunten hierbij zijn: direct en laagdrempelig, deskundig, vraaggericht, transparant. Je werkt vanuit het kantoor in Amsterdam en ter plekke in de verschillende gemeenten en wijken. Daarnaast zorg jij voor bezetting van één of meerdere financiële inlooppunten binnen het werkgebied.

Kerntaken:

 • geven van informatie en advies
 • ondersteunen bij bezwaar –en klachtprocedures
 • bemiddelen
 • netwerken
 • beleidsontwikkeling en rapporteren 

Wat biedt MEE

MEE investeert in zijn mensen. Training & ontwikkeling is een vast gegeven. Onder andere 3 keer per jaar organiseren wij MEE-dagen waarbij inhoud, training en kennis delen centraal staat. Daarnaast krijg je bij MEE ook echt de kans om nieuwe ideeën te ontwikkelen en te ontplooien. Hierin krijg je ruimte en support om jezelf te ontwikkelen. 

Verder bieden wij:

 • Vrijheid en zelfstandigheid;
 • Een salaris tussen € 2425,- en € 3624,- bruto per maand o.b.v. 36 uur conform CAO VGN, FWG 50, 8% vakantiegeld en een
  eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Een goede reiskostenregeling;
 • Een laptop en mobiele telefoon;
 • 144 wettelijke vakantie uren en 57 persoonlijk budget levensfase uren o.b.v. 36 uur;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.

Wat breng jij mee ?

Een opleiding Hbo-SJD en een aantal jaren relevante werkervaring. Verder kennis van en ervaring met arbeidsrecht.

Kennis van financiële administratie en regelingen, schuldhulpverlening -en sanering en ervaring in  communicatie met mensen met een chronische aandoening en/of beperking; specifieke ervaring in het versterken van de eigen kracht en inzicht hebben in de gevolgen van een beperking. Je bent omgevingsbewust, professioneel, resultaatgericht en ondernemend en beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden. Je hebt een op samenwerking gerichte instelling naar alle betrokken partijen. Tot slot heb je kennis van de sociale kaart en actuele kennis van sociale wet- en regelgeving op het gebied van leven met een beperking.

Wie is MEE

MEE maakt meedoen mogelijk.  Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet. MEE ondersteunt mensen met een beperking, bijvoorbeeld een lichamelijke, psychische, chronische ziekte of een vorm van autisme. MEE heeft jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk.

Iedereen in Nederland heeft wettelijk recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. MEE vindt het daarin belangrijk om echt naast de cliënt/ouders/mantelzorgers te staan. Een persoonlijke en praktische aanpak staat hierin centraal.

Je vindt ons in sociale wijkteams, loketten of de sociale basis binnen gemeentes. Onze professionals hebben afhankelijk van hun specialisme een ondersteunings-, hulpverlenings- of regisseursfunctie.

Als werkgever biedt MEE de mogelijkheid om vanuit eigen inzicht en vrijheid te werken. MEE staat voor deskundigheid, creativiteit, onafhankelijkheid en ondernemerschap. Wij investeren in kennis, hebben jaren lang ervaring  en stellen de mens centraal. Daarin richten we ons niet alleen op de kwetsbare medemens maar ook op jou!

Enthousiast? Solliciteer nu en stuur jouw sollicitatie o.v.v. vacaturenummer 04-2021AZ naar sollicitatie@meer-groep.nl

Wil je meer informatie over de inhoud van de vacature , neem dan contact op met Jesse Kleingeld, teamleider 06 511 88 704 of j.kleingeld@mee-az.nl of met onze met HR Adviseur Sisca de Wit via 06-14579911 of s.de.wit@meer-groep.nl

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), maakt onderdeel uit van de procedure.

Trefwoorden: maatschappelijk werk , welzijn , social work , cliënt , consulent , ondersteuning , gemeente , vacature , Amsterdam , sociaal domein , onafhankelijk , hulpverlening