Workshops voor vrijwilligers in Zaanstad: omgaan met een beperking

15 januari 2018 - auteur: Ingrid de Ruiter

Als vrijwilliger in een organisatie kom je veel verschillende mensen tegen; misschien ook mensen met een beperking. Die beperking is soms niet direct zichtbaar.

Ben jij vrijwilliger in Zaanstad? Dan zijn deze bijeenkomsten speciaal voor jou!

Hoe ga je als vrijwilliger om met mensen die een beperking hebben? Hoe herken je de beperking als die niet direct zichtbaar is? Hoe is het om te leven met die beperking?

MEE Amstel en Zaan organiseert in de eerste maanden van 2018 vier workshops waarin een antwoord wordt gegeven op deze vragen. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor vrijwilligers in organisaties. De deelnemers krijgen een beeld van hoe het is om te leven met een beperking.

Een ervaringsdeskundige met die beperking vertelt in de workshop hoe het is om met die beperking te leven, welke problemen hij of zij ervaart en hoe je de beperking kunt herkennen. De deelnemers krijgen ook tips hoe ze kunnen omgaan met mensen die de beperking hebben die behandeld wordt in de workshop. De volgende workshops staan op het programma:

15 februari 9:30-12:00
Workshop Autisme

In deze workshop vertelt iemand met Autisme over haar leven. Deelnemers krijgen antwoord op wat autisme is en ze krijgen tips.

8 maart 9:30-12:00
Workshop: Niet aangeboren hersenletsel

In deze workshop vertelt iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel over zijn leven. Hoe kun je NAH herkennen? Ook worden er tips gegeven voor de omgang met mensen die NAH hebben.

19 april 9:30-12:00
Workshop: leven met een lichamelijke beperking

Vaak zie je of iemand een lichamelijke beperking heeft maar zijn er ook lichamelijke beperkingen die niet direct zichtbaar zijn. Welke problemen ervaart iemand met een lichamelijke beperking in het dagelijkse leven? In deze workshop vertelt iemand met een lichamelijke beperking over zijn leven.

17 mei 9:30-12:00
Workshop Licht verstandelijke Beperking

In deze workshop krijgen deelnemers informatie over wat het inhoudt als je een licht verstandelijk beperking hebt. Hoe kun je LVB herkennen? Ook krijg je tips voor de omgang met mensen die een Licht verstandelijke beperking hebben.

Meer informatie of aanmelden?

Voor meer informatie over de workshops of voor aanmeldingen kun je contact opnemen via:
cursus@meeaz.nl

Locatie:

MEE kantoor Zaanstad

Lagedijk 1-3
1541 KA Koog aan de Zaan
(in kantoorgebouw Bedrijvige Bij, Gratis parkeerterrein via Pinkstraat)

Workshops op andere locaties

Deze workshops zijn georganiseerd in de gemeente Zaanstad. Bij voldoende interesse vanuit andere regio’s, kan MEE ook daar bijeenkomsten organiseren. Neem contact op met MEE voor de mogelijkheden.

Deel deze pagina

Contact

profielfoto Ingrid de Ruiter

Ingrid de Ruiter

Coƶrdinator cursussen

Neem contact op met Ingrid de Ruiter

06-42587319 cursus@mee-az.nl

Stel een vraag aan MEE Amstel en Zaan

Contactformulier