UWV omarmt Integrale Jobcoach van MEE

03 mei 2018

Duurzame inzet vergt integrale aanpak

Na een periode van overleg en toetsing heeft UWV de Integrale Arbeidscoach van MEE formeel erkend. Deze coach zorgt ervoor dat mensen met een arbeidsbeperking duurzaam aan het werk kunnen bij een reguliere werkgever. De Integrale Arbeidscoach begeleidt in de werksituatie, maar heeft daarbij ook een signalerende en coördinerende rol richting hulp- en dienstverlening in andere levensgebieden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat duurzame inzet van mensen met een arbeidsbeperking een brede blik en een integrale aanpak vereist. Alleen inzoomen op arbeidsomstandigheden werkt slechts tijdelijk. Problemen op het gebied van bijvoorbeeld financiën, relatie, wonen en vrije tijd beïnvloeden immers de werkprestatie. Het tegelijkertijd signaleren én aanpakken van andere obstakels verbetert de continuïteit van de inzet daarom aanzienlijk.

Begeleiding van de werkgever

Naast begeleiding van de werknemer biedt de Integrale Arbeidscoach van MEE ook coaching en begeleiding aan de werkgever én de directe collega’s van de medewerker met een beperking. “We hebben deze dienstverlening ontwikkeld, omdat we zien dat de inzet van mensen met een beperking en het helpen van werkgevers ten aanzien van het wet- en regeldoolhof, een integrale aanpak vragen”, aldus directeur Yvon van Houdt van MEE NL.

MEE NL programmamanager Arbeid, Petra de Jong: “De arbeidsmarkt wordt steeds krapper, alle arbeidspotentieel moet worden ingezet, de werkgevers zijn daarbij op zoek naar hulp en MEE kan deze dienstverlening aan hen leveren”.

Verduidelijking jobcoacherkenning

Op de website van mee.nl verduidelijkt Van Houdt wat de jobcoach en de erkenning daarvan inhoudt: https://www.mee.nl/nieuws/blog/verduidelijking-jobcoacherkenning 

Over MEE en MEE NL

MEE NL is de coöperatieve vereniging van 20 MEE-organisaties. MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen, zodat zij naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving. Dát is de kracht van MEE.  MEE is dagelijks actief voor meer dan 300 gemeenten en werkgevers en is daarmee dé participatiepartner voor inclusief ondernemen en beleidsondersteuning.

Deel deze pagina

Contact

Judith Bonn

Accountmanager

Neem contact op met Judith Bonn

06 - 8107 8338 j.bonn@meeaz.nl

Stel een vraag aan MEE Amstel en Zaan

Contactformulier