Thema-avond Autisme bij meisjes en vrouwen

06 maart 2018

Mensen met autisme ervaren problemen op sociaal en communicatief gebied en hebben moeite met verbeelding. Het is een onzichtbare beperking die niet altijd goed wordt begrepen of onderkend. Het AIC Hoofddorp, Mantelzorg en Meer en MEE Amstel en Zaan zetten zich in voor meer begrip voor mensen met autisme en bieden aan hen en hun omgeving ondersteuning.

Thema-avond met Annelies Spek
Woensdag 28 maart 19.30-21.30 uur in Hoofddorp

Autisme bij meisjes en vrouwen uit zich anders dan bij jongens en mannen. Het wordt hierdoor vaak niet herkend of anders gediagnosticeerd. Ze ervaren echter evenveel of meer problemen dan mannen met autisme. Annelies Spek houdt een presentatie over autisme bij meisjes en vrouwen en gaat in op vele aspecten, zoals diagnostiek en de invloed van autisme op de persoon en het dagelijks leven. Na de pauze vertelt een jonge vrouw met autisme over haar krachten en knelpunten en is er gelegenheid om aan de spreeksters vragen te stellen.

Over Annelies Spek

Annelies Spek is hoofd van het Autisme Expertisecentrum. Ze is klinisch psycholoog en senior wetenschappelijk onderzoeker. Ze is gepromoveerd op ASS bij volwassenen. Zij wordt gezien als expert op het gebied van vrouwen en meisjes met autisme.

Programma

De inloop is vanaf 19.00 uur met koffie en thee. Het programma duurt van 19.30-21.30 uur. In de pauze en na afloop is er gelegenheid om folders/boeken in te zien en na te praten.

Info en aanmelden

De avond wordt gehouden in het Haarlemmermeer lyceum Locatie Zuidrand
Nieuwe Molenaarslaan 20, 2134 AS Hoofddorp.

Er is voldoende parkeergelegenheid naast de school. De school is rolstoeltoegankelijk.

Aanmelden is verplicht: Stuur een e-mail naar ocahaar@gmail.com onder vermelding van uw naam, woonplaats en als u professional bent, de naam van de organisatie. De toegang is gratis.