zelfstandig leren reizen

Honderd Amsterdammers reizen zelfstandig dankzij OV-coach

06 maart 2019

Zelfstandig kunnen reizen in het openbaar vervoer in Amsterdam is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is in maart 2018 de OV-coach gestart. Samen met een OV-coach kunnen Amsterdammers met een beperking zelfstandig leren reizen met het openbaar vervoer, naar bijvoorbeeld werk, school of de sportclub. In het afgelopen jaar hebben de eerste 100 reizigers dankzij de OV-coach hun weg leren vinden met de metro, tram of bus.

Meer informatie over de OV-coach

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een OV-coach omdat u graag wil leren reizen in het openbaar vervoer van Amsterdam, maar dit (nog) niet alleen kan? Of wilt u Amsterdammers helpen zelfstandig te leren reizen en deze zomer nog aan de slag als OV-coach? Dit kunt u doen als stagiair of vrijwilliger.
Kijk voor meer informatie op www.ov-coach.nl

Uitbreiding samenwerkingsverband OV-coach

Het is in maart één jaar geleden dat de samenwerkingspartners – gemeente Amsterdam, Cliëntenbelang Amsterdam, GVB, MEE Amstel en Zaan, Pantar, RMC, Transvision, de Vervoerregio Amsterdam en de Vrije Universiteit – hun krachten bundelden om de OV-coach waar te maken. Op 7 maart 2019 zetten tijdens een feestelijke bijeenkomst nóg meer partijen, waaronder het ROC van Amsterdam, ROC Top, Munckhof, de Academie van de Stad , SIGRA, het BovenIJ ziekenhuis en het Jeugdplatform Amsterdam hun handtekening onder het convenant de OV-coach.