Heb je vaak dagelijkse vragen? Vanaf nu is er speciaal voor jou VraagApp!

29 januari 2018

Er zijn veel mensen die vaak vragen hebben. Bijvoorbeeld over het huishouden, openbaar vervoer of een brief. Ze hebben niet altijd iemand in de buurt om te helpen. Voor hun is er nu VraagApp. Vrijwilligers geven snel antwoord. Om vragen te stellen is een abonnement nodig. MEE Amstel en Zaan heeft 300 abonnementen beschikbaar.

Hoe het werkt

Via je begeleider kan je een gratis abonnement krijgen. (Is je begeleider nog niet bekend met VraagApp, stuur hem of haar dan deze link: https://vraagapp.nl/begeleiders) Met een abonnement kan je altijd anoniem vragen stellen. Je kan je vraag typen of inspreken. Je vraag gaat vanzelf naar een paar vrijwilligers tegelijk. De eerste vrijwilliger die jouw vraag wil beantwoorden, komt in een chatgesprek met jou. Zo heb je snel antwoord. De mensen achter VraagApp houden toezicht. Er zijn ook uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen.

Problemen voorkomen

VraagApp wil er voor zorgen dat mensen zelfstandiger kunnen leven. Frank Schalken is directeur van VraagApp. Hij zegt: “VraagApp zorgt dat kleine vragen geen grote problemen worden. Je hebt snel antwoord. Als je WhatsApp gebruikt, snap je VraagApp ook.

Michiel Zeeuw is ervaringsdeskundige. Hij werkt bij de belangenvereniging LFB. De LFB nam initiatief voor VraagApp. Michiel zegt: “Veel mensen hebben een smartphone. Zij hebben vaak vragen waar zij hulp bij nodig hebben. Als ze iets niet snappen kunnen ze VraagApp gebruiken.”

In deze video krijg je uitleg over hoe VraagApp werkt.

via www.vraagapp.nl krijg je meer informatie over VraagApp.