Geslaagde gastles Zie je mij? tijdens Week van de jonge mantelzorger

04 juni 2020

Jonge mantelzorgers (h)erkenning 

‘Ik wist niet dat ik ook een jonge mantelzorger ben!’ Deze reactie horen we regelmatig als we een gastles van ‘Zie je mij?’ verzorgen. In het kader van de week van de jonge mantelzorger geven MEE Amstel en Zaan, fotograaf Vera Duivenvoorden en ervaringsdeskundige Bieneke Ehlhardt online gastlessen aan professionals, om meer (h)erkenning te creëren over jonge mantelzorg.

Ervaringsdeskundige delen hun verhaal

In deze gastles deelt Bieneke aan de hand van foto’s haar verhaal. Bieneke is opgegroeid met haar broer Jons die een zeer ernstig verstandelijke beperking en een vorm van autisme heeft. Het was voor haar lastig om in deze situatie op te groeien. Ze vertelt in de gastles open over de uitdaging om gezien te worden.

Gastles voor professionals

Tijdens de weel vam de jonge mantelzorger was er ook een gastles voor professionals van ELANCE Academy. Professionals en jonge mantelzorgers gingen met elkaar in gesprek over het signaleren van een jonge mantelzorger én hoe je het beste een jonge mantelzorger kan ondersteunen.

We kijken terug op een geslaagde gastles en kijken uit naar de komende lessen die gepland staan voor de professionals van MEE Amstel en Zaan, Mantelzorg & Meer en Girls Forward met als doel om jonge mantelzorgers beter te zien en ondersteunen!

Project Zie je mij?

Zie je mij? Is ontstaan vanuit de ervaring van fotograaf Vera Duivenvoorden die zelf jonge mantelzorger is geweest. Vanuit het gemis dat haar omgeving haar situatie erkende heeft ze fotoproject Zie je mij? bedacht waarbij ze jonge mantelzorgers een gezicht geeft. Via de gastlessen werkt ze samen met MEE Amstel en Zaan aan de (h)erkenning van Jonge Mantelzorgers.