Documentaire 'Michel - acteur zonder woorden' gaat op 15 februari in premiére

05 februari 2018

Op 15 februari vindt in Amsterdam de première plaats van de documentaire MICHEL, acteur verliest de woorden, een film van Irma Wijsman en Patrick Minks over de Vlaamse gerenommeerde acteur Michel van Dousselaere.

In 2014 werd bij Michel een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt, een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast. In de film is te zien hoe hij omgaat met het verlies van zijn woorden, en daarmee van het vak dat hij al zo lang uitoefent. Samen met zijn vrouw Irma Wijsman zoekt hij naar nieuwe manieren om zich uit te drukken, om scherp te blijven en om op indrukwekkende wijze afscheid te nemen van zijn leven als acteur. De film laat twee krachtige mensen zien die met liefde, verdriet en humor de regie nemen over een dramatische wending in hun leven.

De premiére vindt plaats in het Ketelhuis in Amsterdam. Daarbij zullen de makers en Michel zelf aanwezig zijn. Na de premiére en een aantal volgende vertoningen, volgt een nagesprek met de makers. Deze zijn uitermate interessant voor mensen uit het veld: mantelzorgers, artsen, patienten en verzorgenden.

Meer informatie is te vinden via www.micheldefilm.nl