man met beperking in hand van de ondersteuners van amsterdam

De ondersteuners van Amsterdam

05 oktober 2020

Gratis onafhankelijke cliëntondersteuning voor elke Amsterdammer

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste zorg of ondersteuning? Of wil je graag dat iemand met je meegaat naar een gesprek met een professional, hulpverlener of ambtenaar? Deze ondersteuning is er in de vorm van onafhankelijke cliëntondersteuning. Gratis en beschikbaar voor elke Amsterdammer.

Informatie en advies op maat

Een cliëntondersteuner geeft onafhankelijke informatie en advies. En helpt om zelf keuzes te maken welke zorg en ondersteuning het beste bij je past. Er is ondersteuning mogelijk op allerlei gebieden: van wonen tot jeugdzorg en van geldproblemen tot zorgverlening.

Samen met een cliëntondersteuner bekijk je wat nodig is en wat de mogelijkheden zijn aan ondersteuning. Cliëntondersteuners helpen de wensen goed te beschrijven en bij het aanvragen van hulp en ondersteuning. Ook bij bezwaar en beroepszaken en bij klachten over de zorg is de hulp van een onafhankelijk ondersteuner mogelijk.

Deondersteunersvanamsterdam.nl

Op de website www.deondersteunersvanamsterdam.nl vind je meer informatie over deze gratis ondersteuning. Ook lees je er verhalen van Amsterdammers over hun ervaring met onafhankelijke cliëntondersteuning. En kun je een keus maken uit een van de vijf organisaties die onafhankelijke cliëntondersteuning bieden.

De organisaties die Amsterdammers onafhankelijke cliëntondersteuning bieden zijn: Cliëntenbelang Amsterdam, MEE Amstel en Zaan, Belangenvereniging Druggebruikers MDHG, Bureau Straatjurist en de Daklozenvakbond.