Mantelzorg

Ondersteuning voor u als mantelzorger

Heeft u de voortdurende zorg voor iemand in uw omgeving? Bijvoorbeeld uw partner, kind, een buurman of een vriend met een beperking? En valt u dit zwaar of heeft u vragen? De cliëntondersteuners van MEE Amstel en Zaan zoeken samen met u naar oplossingen om de zorg te verlichten.

Onafhankelijk

Onze cliëntondersteuners zijn onafhankelijk en bieden de ondersteuning die bij u past. U houdt zelf de regie. Alles gaat in overleg en wij staan naast u.

Eigen kracht

Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld een Eigen Kracht conferentie. Tijdens zo’n bijeenkomst maakt u samen met familie en bekenden een plan voor de toekomst. U bepaalt hoe de conferentie verloopt en kiest de mensen die u wilt uitnodigen. Onze ervaring is dat familie en bekenden vaak bereid zijn om een handje te helpen. Lees het verhaal van oud-cliënte Bettie van Essen over haar Eigen Kracht-conferentie>>

Contact en meer informatie

U vindt de cliëntondersteuners van MEE Amstel en Zaan bij u in de wijk. Voor meer informatie over mantelzorg gaat u naar de website van de landelijke vereniging voor mantelzorgers: www.mezzo.nl.