Gemeenten

De cliëntondersteuners van MEE Amstel en Zaan zijn al jaren actief in Amsterdam, Diemen en de gemeenten in Amstelland en De Meerlanden en Zaanstreek-Waterland. Met al deze gemeenten in de Stadsregio hebben wij contracten afgesloten voor het leveren van cliëntondersteuning.

Experts op lokaal niveau

Onze medewerkers zijn experts op het gebied van cliëntondersteuning en "leven met een beperking". Op lokaal niveau werken en denken zij mee om dicht bij de burger die ondersteuning te bieden die hij nodig heeft. De cliëntondersteuners kennen de wijk en de lokale voorzieningen goed. Het is hun kracht om mensen met elkaar te verbinden en te schakelen met verschillende organisaties en instanties.

Preventief en kostenbesparend

Cliëntondersteuners van MEE Amstel en Zaan steunen burgers in hun zelfredzaamheid en in het vormgeven van hun eigen leven. Dit voorkomt in veel gevallen escalatie van problemen, onnodig lange procedures en beroep op duurdere (zorg)voorzieningen. Dit komt de kwaliteit van leven van de burgers ten goede en zorgt voor lagere maatschappelijke kosten.

Aanbod per gemeente

Per gemeente kan het aanbod verschillend zijn. In het menu aan de linkerkant staat per gemeente vermeld wat MEE Amstel en Zaan biedt.