Gemeente Edam-Volendam

Cliëntondersteuning

MEE Amstel en Zaan biedt in Edam-Volendam individuele (onafhankelijke) cliëntondersteuning aan alle burgers. Onze cliëntondersteuners werken ook in het Zorgteam dat zich richt op multi-problem gezinnen.

Onze cliëntondersteuners opereren als generalist maar zijn dé experts als het gaat om leven met een beperking en de (specialistische) voorzieningen. Ze geven informatie en advies, bieden vraagverheldering en tijdelijke ondersteuning. Deze ondersteuning is gericht op:

  • het weer zelf maken van keuzes
  • versterken van de eigen kracht
  • de inzet van het netwerk
  • het verkrijgen van integrale dienstverlening op alle levensgebieden.

Mediation

Sociaal Juridische medewerkers geven deskundige toelichting op beslissingen of toewijzingen van instanties. Ook kunnen zij bemiddelen of helpen bij het aantekenen van bezwaar.  Bekijk onze pagina Sociaal Juridische Dienstverlening.

VTO Vroeghulp

Vanuit VTO Zaanstreek Waterland biedt MEE Amstel en Zaan trajectbegeleiding voor ouders kinderen met complexe ontwikkelingsvragen bij het afstemmen van passende (informele) zorg en voorzieningen.

Beeldvorming

Een gedragskundige van MEE Amstel en Zaan stelt aard en mate van de beperking vast, bepaalt de zelfredzaamheid en biedt kortdurende behandeling. Lees meer over onze dienst Diagnostiek.

Cursussen en groepen

In de cursussen en groepen van MEE Amstel en Zaan leren cliënten vaardigheden aan en werken ze aan hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Ook kunnen ze ervaringen uitwisselen met lotgenoten.

Crisisdienst

Cliëntondersteuners van MEE Amstel en Zaan worden, als het om iemand met een beperking gaat, ingezet om een crisisopvangplek te vinden.