De onbeperkte buurt

MEE maakt meedoen mogelijk. In het project ‘De Onbeperkte Buurt’ koppelen we kwetsbare mensen uit dezelfde buurt met elkaar. Op deze manier versterken we hun sociale netwerk. Het bevordert ook de integratie. Bewoners krijgen nieuwe sociale contacten en helpen elkaar als het nodig is. Dit vergroot de zelfredzaamheid en bovenal het zelfvertrouwen. De één gaat mee naar de tandarts, een ander helpt bij de administratie of maakt gezellig samen een wandeling.

Eén van de deelnemers maakte een film over de activiteiten van de Onbeperkte Buurt.

De onbeperkte buurt in Amsterdam Zuid

In Amsterdam-Zuid zijn inmiddels twee “onbeperkte buurten” opgestart: één in de Pijp en één in De stadionbuurt. Hier kunnen nog nieuwe aanmeldingen bij. Ook in andere buurten in Zuid kunnen Onbeperkte Buurten worden opgestart. Het gaat om mensen met een licht verstandelijke beperking die zelfstandig wonen of nog bij hun ouders. Eventueel met professionele begeleiding. Het is belangrijk dat mensen gemotiveerd zijn en anderen willen helpen. Deelnemers moeten wel kunnen functioneren in een groep.

Ondersteuning van het netwerk

Een consulent van MEE Amstel en Zaan ondersteunt de groep met een vrijwilliger, die in dezelfde buurt woont. De ondersteuning is gericht op het opbouwen van een informeel netwerk en meedoen met het leven in de wijk. Als het nodig is zoekt de cliëntondersteuner samenwerking met andere professionals, zoals welzijnswerk, woningcorporaties of zorgorganisaties.

De groepen kunnen in alle buurten van Amsterdam-Zuid georganiseerd worden.

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in dit project en wilt u weten wat de mogelijkheden voor uw cliënt, organisatie of stadsdeel zijn?
Neem contact op met Geraldine de Visser, 06 – 148 78 178 of g.de.visser@meeaz.nl

 

Deel deze pagina

Contact

Geraldine de Visser

Projectleider

Neem contact op met Geraldine de Visser

06 – 1487 8178 g.de.visser@meeaz.nl

Stel een vraag aan MEE Amstel en Zaan

Contactformulier