Beweegcoach

De beweegcoaches van MEE Amstel en Zaan begeleiden mensen bij het vinden van een passende structurele sport-/beweegplek. Ze ondersteunen mensen met overgewicht en/of een lichamelijke, verstandelijke of een psychische beperking. De beweegcoaches werken samen met vrijwilligers van het team “Beweeg Mee” (beweegassistent en beweegmaatjes).

Daarnaast ondersteunt de beweegcoach sportaanbieders bij het opzetten of aanpassen van activiteiten voor mensen met een bijzondere sportvraag.

Hoe gaan we te werk

Voor deelname is een verwijzing nodig van een huisarts of een andere ‘eerstelijnszorg’ aanbieder. Samen met de beweegcoach bespreekt de cliënt welke voorkeuren hij heeft en wat de mogelijkheden zijn. Aansluitend zoeken ze een passende sport- of beweegplek in de buurt.

Iedere deelnemer kan gebruik maken van de sportcarrousel. Dit zijn proeflessen bij verschillende sportaanbieders in de wijk. Als het nodig is, gaat de beweegassistent mee naar de nieuwe sport-/beweegplek.

De beweegcoach houdt een jaar lang contact met de deelnemer en de sport-/beweegaanbieder om te horen hoe het gaat. De verwijzer krijgt ook een verslag van de voortgang.

Het Team Beweeg Mee organiseert een paar keer per jaar een beweegmiddag.

Aanmelding

De beweegcoaches zijn in verschillende stadsdelen in Amsterdam actief. Per stadsdeel kan het iets anders georganiseerd zijn. Aanmelding vindt plaats via een verwijzing van huisarts of ‘eerstelijns’zorgaanbieder. Neem voor meer informatie contact op met Lara de Jong, beweegcoachoost@meeaz.nl

"Sinds ik ben gaan sporten voel ik me veel blijer. Ik heb leuke mensen ontmoet bij het sporten en heb ook een leuke vrijwilligersbaan gevonden. Ik vind het jammer dat het jaar voorbij is. Gelukkig kan ik nog mee blijven doen met de beweegmiddagen."

 

Deel deze pagina

Contact

Hechmi Sougir

Teamleider Trainingen & Projecten

Neem contact op met Hechmi Sougir

06-14874433 h.souguir@meeaz.nl

Stel een vraag aan MEE Amstel en Zaan

Contactformulier