Wonen op jezelf - training in Hoofddorp

Iemand die op zichzelf gaat wonen, heeft vaak veel vragen. Eet ik wel gezond? Hoe houd ik mijn woning en mijzelf schoon? Wat kan ik allemaal doen in mijn vrije tijd? Om je goed voor te bereiden op zelfstandig wonen, volg je de cursus Wonen op jezelf. Deze cursus is ook handig voor mensen die al een tijdje op zichzelf wonen.

Deelnemer Sjors: “Ik heb veel geleerd tijdens deze cursus over waar je allemaal aan moet denken als je op jezelf gaat wonen. Een heleboel dingen wist ik nog niet. Ik weet nu hoe je zorgt dat je geen brand krijgt in huis. Ook heb ik geleerd wat je moet doen als er vervelende verkopers aan de deur staan, die maar niet weg willen gaan.”

Voor wie

De training is voor mensen die moeite hebben met leren vanaf 18 jaar die zich aan het oriënteren zijn op zelfstandig wonen of op zichzelf gaan wonen.  Afhankelijk van de groep, kunnen  ook deelnemers met een andere beperking deelnemen (denk aan autisme of NAH). Het is belangrijk dat iemand goed in een groep kan meedoen.

Doel

Deelnemers weten wat er komt kijken bij zelfstandig wonen. Hierdoor kunnen zij beter voor zichzelf zorgen en hebben zij minder hulp van anderen nodig.

Inhoud

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. in deze bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  1. Zelfstandig wonen / wonen met begeleiding
  2. Veiligheid in en om huis
  3. Klussen in en om huis
  4. Schoonmaken van je huis
  5. Vrije tijd en vakantie
  6.  Persoonlijke verzorging
  7. Sociale contacten

Wanneer en waar

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten en start op dinsdag 10 september 2019
Tijd: 19.00 -20.30 uur
Locatie: Dokter van Dorstenstraat 1 in Hoofddorp

Aanmelden

De training is gratis voor inwoners van Haarlemmermeer.

Aanmelden kan via cursus@meeaz.nl