Vriendschap, Relaties en Seksualiteit

Is vriendschap belangrijk voor jou? De meeste mensen hebben graag vrienden. Maar niet iedereen vindt het makkelijk om vrienden te maken. Deze cursus gaat over vriendschap. En over relaties. Wat is het verschil tussen een vriendschap en een relatie? De cursus gaat ook over seks. Hoeveel weet jij eigenlijk over seks? Deze cursus is er voor mensen die meer willen weten over vriendschap, relaties en seksualiteit!

Voor wie

Voor mensen die (zeer) moeilijk leren vanaf 18 jaar.

Doel

De deelnemers weten na de cursus meer over vriendschap, relaties en seksualiteit. Zij krijgen hier voorlichting en informatie over en praten er met elkaar over.

Inhoud

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten die steeds anderhalf uur duren. De deelnemers leren vriendschappen aan te gaan en te onderhouden. Zij krijgen voorlichting over verschillende soorten relaties. En over hoe je seks kan hebben op een veilige en prettige manier. De deelnemers leren dat iedereen grenzen heeft en dat je ‘stop’ mag zeggen. Ook denken de deelnemers na over zichzelf. Hoe zie ik eruit? Ben ik tevreden over mezelf? Hoe voel ik me als ik verliefd ben? Over al deze zaken praten de deelnemers en begeleiders met elkaar. Ze kijken ook samen naar tekeningen en foto’s en soms naar een film.

Wanneer

De cursus vindt plaats op 8 vrijdagmiddagen van 16.00 tot 17.30 in het kantoor van MEE (Derkinderenstraat 10-18, 1062 DB Amsterdam).
De cursus start op vrijdag 21 juni.

Aanmelden:

Aanmelding kan door het sturen van een email naar: cursus@meeaz.nl of via onderstaand formulier

Aanmelden kan via cursus@meeaz.nl