Positief opvoeden Triple P

Triple P staat voor positief pedagogisch programma. Het in Australië ontwikkelde programma is praktijkgericht en stimuleert voortdurend de positieve benadering van de ouder naar het kind. Tijdens de cursus leer je als ouder(s) de nadruk te leggen op gewenst gedrag en om te gaan met ongewenst gedrag.

Deelneemster Naime: “In eerste instantie dacht ik ‘weer een van de vele cursussen’, maar het is verbazingwekkend hoeveel meer contact ik met mijn zoon Murat heb gekregen. Ik vond het prettig om naar de dvd te kijken. Je kijkt van een afstand naar situaties die heel herkenbaar zijn.” Naime blijft positief!

Voor wie

Ouders van kinderen met een beperking.

Inhoud

De cursus bestaat uit vier wekelijkse bijeenkomsten, gevolgd door drie telefonische consulten. Ten slotte is er een afsluitende bijeenkomst.

Je gaat aan de slag met eigen praktijkvoorbeelden, een werkboek en een dvd. Tussen de bijeenkomsten werk je thuis aan opdrachten.

De trainers van MEE zijn opgeleid om volgens de Triple P methodiek en de variant Stepping Stones (voor ouders van kinderen met een beperking) te mogen werken.

Meer informatie over positief opvoeden vindt u op www.positiefopvoeden.nl.

Kosten

Deelname is gratis. De kosten van deelname worden vergoed door de gemeenten Amstelland, Amsterdam, Diemen, Harelemmermeer en Zaanstreek.
Een indicatie of verwijzing is niet nodig om deel te nemen aan deze cursus.

Wanneer en waar

Startdatum: dinsdag 29 oktober 2019 
Tijd: 9.30 tot 11.00 uur
Locatie: Nachtegaalstraat 157 in Amsterdam Noord

Informatie en aanmelden

In de regio Amsterdam werken veel jeugdzorginstellingen volgens de methode Triple P. MEE Amstel en Zaan richt zich hierbij op ouders van kinderen met een beperking.

Spirit en MEE geven samen de Triple P 12- groep, en op hetzelfde moment wordt ook een 12+ groep gegeven door Spirit.

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact met ons opnemen via cursus@meeaz.nl