Positief opvoeden Triple P

De cursus Positief opvoeden is gebaseerd op de methodiek Triple P, wat staat voor positief pedagogisch programma. Het in Australië ontwikkelde programma is praktijkgericht en stimuleert voortdurend de positieve benadering van de ouder naar het kind. Tijdens de cursus leer je als ouder(s) de nadruk te leggen op gewenst gedrag en om te gaan met ongewenst gedrag.

Deelneemster Naime: “In eerste instantie dacht ik ‘weer een van de vele cursussen’, maar het is verbazingwekkend hoeveel meer contact ik met mijn zoon Murat heb gekregen. Ik vond het prettig om naar de dvd te kijken. Je kijkt van een afstand naar situaties die heel herkenbaar zijn.” Naime blijft positief!

Voor wie

Ouders van kinderen met een beperking.

Kosten

Deelname is gratis. De kosten van deelname worden vergoed door de gemeenten Amstelland, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer en Zaanstreek.
Een indicatie of verwijzing is niet nodig om deel te nemen aan deze cursus.

Wanneer en waar

Voor deze training zijn nog geen concrete data bekend.Neem contact op via onderstaand emailadres als je interesse hebt om deze training te volgen. Aanmelden: kan via cursus@meeaz.nl

Praktische informatie en aanmelden

  • De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten.
  • Met elkaar gaan we aan de slag met onderwerpen die worden aangedragen door de ouders.
  • De cursus wordt gegeven in samenwerking met Sipi.
  • In de regio Amsterdam werken veel jeugdzorginstellingen volgens de methode Triple P. MEE Amstel en Zaan richt zich hierbij op ouders van kinderen met een beperking en ouders met een beperking.
  • Voor meer informatie en aanmelden kun je contact met ons opnemen via cursus@mee-az.nl