NAH Partnergroep Amsterdam

Als je partner hersenletsel heeft…

Als je partner, vriend of vriendin, broer of zus of ouder, blijvend hersenletsel heeft opgelopen, kan dat ingrijpende gevolgen hebben. Soms herken je het gedrag niet meer en verandert de verhouding binnen de relatie. Hoe ga je daarmee om? En hoe doen anderen dat? Bij MEE Amstel en Zaan organiseren we regelmatig een contactgroep voor partners of andere familieleden van mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Herkenning en informatie

Het uitwisselen van ervaringen speelt een belangrijke rol in de contactgroep.

“We hebben veel kunnen delen en elkaar goed kunnen steunen. Die herkenning was fijn en waardevol” aldus een deelnemer. Daarnaast is er veel ruimte voor informatie-uitwisseling over bijvoorbeeld de werking van de hersenen en de specifieke gevolgen van sommige beschadigingen. Hierdoor zijn de veranderingen soms beter te begrijpen en te accepteren. Omgaan met stress en met de eigen emoties zijn verder ook thema’s die in de bijeenkomsten aan de orde komen.

Niet aangeboren hersenletsel

NAH kan het gevolg zijn van een verkeersongeluk, een hersenbloeding of epilepsie. Mensen met NAH kunnen last hebben van verlammingen, karakterveranderingen, verminderd denkvermogen en problemen met het geheugen, verwarde spraak of concentratieproblemen.

Voor meer informatie kan u contact opnemen met: Ellen de Bood 06-51187862 of e.de.bood@meeaz.nl 
In principe start de training op 8 janari 2019, maar de precieze startdatum en tijd wordt in overleg met de deelnemers bepaald.


Aanmelden

Als er bij de cursus geen startdatum vermeld staat, kunt u zich wel aanmelden.
De groep start dan bij voldoende aanmeldingen.