Heft in eigen handen

Voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronisch ziekte is het vaak een hele kunst om hun leven goed te organiseren. Want hoe gaat u om met al die instanties en de bijbehorende bureaucratie? Het regelen van praktische zaken kost vaak veel energie. Hoe gaat u goed om met uw energie en houdt u het heft in eigen handen?

Heeft uw arts tegen u gezegd “leer er maar mee leven?” maar heeft hij er niet bij verteld hoe? Ontmoet andere mensen die met hetzelfde probleem worstelen

Voor wie

De cursus is voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte.

Doel

Praktische informatie en ervaringen uitwisselen, eigen capaciteiten en mogelijkheden herontdekken, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid vergroten.

Inhoud

Zes tot acht bijeenkomsten van 1,5 uur in de middag. Tijdens de cursus wisselen de cursisten informatie en ervaring uit rond diverse thema’s zoals wet- en regelgeving, omgaan met instanties en vrije tijd. Samen met de trainers bepalen zij zelf welke onderwerpen zij willen behandelen. Daarbij wordt uitgegaan van de eigen capaciteiten en mogelijkheden. De cursisten versterken tijdens de cursus hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid.

Wanneer?

De cursus zal in het 2e kwartaal van 2019 beginnen


Aanmelden

Als er bij de cursus geen startdatum vermeld staat, kunt u zich wel aanmelden.
De groep start dan bij voldoende aanmeldingen.

Aanmelden kan via cursus@meeaz.nl