Heft in eigen handen

Voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronisch ziekte is het vaak een hele kunst om hun leven goed te organiseren. Want hoe ga je om met al die instanties en de bijbehorende bureaucratie? Het regelen van praktische zaken kost vaak veel energie.

Heeft jouw arts tegen je gezegd “Leer er maar mee leven?” maar heeft hij er niet bij verteld hoe? Ontmoet tijdens de cursus 'Heft in eigen handen' andere mensen die met hetzelfde probleem worstelen en leer hoe je goed om kunt gaan met jouw energie en het heft in eigen hand te nemen.

Voor wie

De cursus is voor mensen met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte.

Wat gaan we doen?

Tijdens de cursus wisselen we informatie, ervaring en praktische tips uit om zo je mogelijkheden te herontdekken en je zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten.

Thema's die aan bod komen zijn:

  • wet- en regelgeving
  • omgaan met instanties
  • en vrije tijd

Je mag ook zelf onderwerpen inbrengen. Daarbij wordt uitgegaan van je eigen capaciteiten en mogelijkheden. 

Kosten

Deelname is gratis. De kosten van deelname worden vergoed door de gemeenten Amstelland, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer en Zaanstreek.

Informatie en aanmelden

De cursus bestaat uit zes tot acht bijeenkomsten van 1,5 uur.

De cursus start op 27 september. De cursustijden zijn van 10.30 tot 12.00 uur en de bijeenkomsten zijn in het kantoor van MEE, Derkinderenstraat 10-18 in Amsterdam

Interesse? Neem voor meer informatie en aanmelden contact met ons op via cursus@meeaz.nl