Grip op je knip - Diemen

Als je een eigen inkomen hebt, moet je goed nadenken over je geld. Je kan leuke spullen kopen, maar het is belangrijker om geld te hebben voor eten en de huur van je woning. Geld lenen is niet slim. Je hebt dan een schuld die je weer terug moet betalen. Vaak is het beter om pas iets leuks te kopen als je er voor gespaard hebt. Maar hoe doe je dat?

Waarom moet je een administratie bijhouden? En hoe doe je dat? In de cursus leer je hoe je dat doet.

Voor wie

Voor mensen die moeilijk leren vanaf 18 jaar.

Doel

De deelnemers leren goed om te gaan met geld, een administratie bij te houden en te sparen. In de cursus leren zij keuzes te maken over waar zij hun geld aan uitgeven.

Inhoud

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van anderhalf uur. De deelnemers ontvangen een map waarin zij hun post kunnen opbergen. In de cursus leren zij post te sorteren, een eigen administratie op te zetten en die ook bij te houden. De deelnemers oefenen met het bijhouden van een kasboek en het maken van een maandoverzicht. Ook is er aandacht voor reclames en verleidingen.

De eerstvolgende training in Diemen start op dinsdag 17 september van 19.00 – 20.30 uur. De locatie wordt nog bekend gemaakt.


Aanmelden

Aanmelden kan via het mailadres cursus@meeaz.nl