Gamen en autisme in de puberteit – oudertraining door MEE en Brijder

Uit de praktijk blijkt dat kinderen vanaf 11 jaar vaker en meer gamen. Kinderen met autisme zijn hier nog gevoeliger voor omdat het hen vaak meer aanspreekt. Heeft u als ouder behoefte aan praktische handvatten en meer informatie over gamen en de puberteit?

Speciaal voor ouders van deze doelgroep geven MEE Amstel en Zaan en Brijder Jeugd Preventie een korte training van 3 avonden.

In deze training wordt informatie gegeven over gamen, verslaving, autisme en de puberteit. Ook wordt ingegaan op individuele vragen en voorbeelden en worden met ouders tips gedeeld over omgang en gesprekstechnieken. Tussen de interactieve trainingsavonden krijg je als ouder oefeningen aangeboden waar je thuis/ in je eigen gezin mee aan de slag kan.

Voor wie

Deze training is voor ouders in de gemeente Purmerend en Beemster en de gemeente Haarlemmermeer en de Amstelland gemeentes

Waar en wanneer en kosten

Op 16, 23 en 30 maart 2021, 19.30 – 21.00 uur

Het is een online training en hiervoor ontvangt u een zoomlink voor deelname.
Er zijn geen kosten aan deze training verbonden.

Heeft u interesse?

Stuur een mail naar cursus@mee-az.nl met als onderwerp ‘Gamen en autisme in de puberteit’. Geef aub naast uw naam, adres en telefoonnummer aan wat de naam en leeftijd van uw kind is, of u al een specifieke vraag over dit onderwerp heeft, wat de eventuele diagnose van uw kind is en op welk moment van de week u het beste telefonisch bereikbaar bent. Eén van de trainers zal namelijk in een kort telefoongesprek alvast wat voorinformatie opvragen.

Aan deze training kunnen minimaal 6 deelnemers meedoen, waarbij wij een maximum van 10 deelnemers hanteren (als ouders/verzorgers graag met één scherm aanmelden.