Contactgroep NAH

Als je naaste hersenletsel heeft…

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kan het gevolg zijn van een verkeersongeluk, een hersenbloeding of epilepsie. Mensen met NAH kunnen last hebben van verlammingen, karakterveranderingen, verminderd denkvermogen en problemen met het geheugen, verwarde spraak of concentratieproblemen.

Als je partner, vriend of vriendin, broer of zus of ouder, blijvend hersenletsel heeft opgelopen, kan dat ingrijpende gevolgen hebben. Soms herken je het gedrag niet meer en verandert de verhouding binnen de relatie. Hoe ga je daarmee om? En hoe doen anderen dat?

Bij MEE Amstel en Zaan organiseren we regelmatig een contactgroep NAH 

Voor wie

Voor partners of andere familieleden van mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Herkenning en informatie

Het uitwisselen van ervaringen speelt een belangrijke rol in de contactgroep. Daarnaast is er veel ruimte voor informatie-uitwisseling over bijvoorbeeld de werking van de hersenen en de specifieke gevolgen van sommige beschadigingen. Hierdoor zijn de veranderingen soms beter te begrijpen en te accepteren. Omgaan met stress en met de eigen emoties zijn ook thema’s die in de bijeenkomsten aan de orde komen.

Deelnemer: “We hebben veel kunnen delen en elkaar goed kunnen steunen. Die herkenning was fijn en waardevol.”

Kosten

Deelname is gratis. De kosten van deelname worden vergoed door de gemeenten Amstelland, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer en Zaanstreek.

Wanneer en waar

De contactgroep NAH bestaat uit 6 bijeenkomsten.

De start zou in maart zijn, maar is nu uitgesteld vanwege het Coronavirus. Informatie over de start volgt zo snel mogelijk
Data en tijd: dag en tijd wordt samen met de deelnemers vastgesteld
Locatie: Kantoor van MEE Amstel en Zaan, Derkinderenstraat 10 te Amsterdam

Informatie en aanmelden

NBeem voor meer informatie en aanmelden contact op met Ellen de Bood via T 0651 18 78 62 of e.de.bood@mee-az.nl