Aan de slag als vrijwilliger

Aan de slag!

Zoek je een nieuwe uitdaging? Denk je er aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar weet je niet wat kunt en wilt? MEE Amstel en Zaan helpt je bij het vinden van een leuke en passende plek!

Je bent nodig!

Iedereen wil graag meedoen: iets betekenen voor anderen, een zinvolle daginvulling hebben of werkervaring opdoen. En je bent nodig! Er zijn steeds meer vrijwilligers nodig. Als je meedoet, en jouw talenten inzet voor een ander, draag jij ook je steentje bij aan de maatschappij.  

Aan de slag als vrijwilliger met hulp van MEE

We maken eerst samen een plan. Daarna zoeken we vacatures of benaderen we vrijwilligersplekken. We leggen uit wat jij wil, kunt en wat je daarvoor nodig hebt. Meestal ga je daarna snel aan de slag.

De eerste maanden blijft MEE het aanspreekpunt waar jij en de organisatie waar je werkt, terecht kunnen met vragen.

"Mijn droom is uitgekomen!"

Sherida is 50 en wilde altijd al bejaardenverzorgster worden. Maar omdat ze niet goed kon leren, heeft ze weinig scholing gehad en deed ze vooral schoonmaak- en productiewerk. Zwaar werk waardoor ze inmiddels ook lichamelijke klachten heeft en in een scootmobiel zit. Maar ze is een lieve sociale dame, die graag een praatje maakt. Ze is creatief en houdt van koken en lekker eten.

Samen zijn we op gesprek geweest bij een kleinschalige woonvoorziening voor dementerende ouderen. Daar mocht ze een keer proefdraaien.Twee maanden verder is iedereen is dik tevreden. Sherida heeft veel contact met de bewoners. Ze maakt een praatje met ze, maakt grappen, helpt met het koken, het dekken van de tafel en helpt mensen met eten. Ook het verplegend personeel is heel blij met haar hulp

Vragen en aanmelden

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor jou, neem dan contact op met Meike Suesan via T 0683 17 36 24 of m.suesan@meeaz.nl

Deel deze pagina

Contact

Meike Suesan

Consulent Projecten

Neem contact op met Meike Suesan

06-83173624 m.suesan@meeaz.nl

Stel een vraag aan MEE Amstel en Zaan

Contactformulier