MEE Amstel en Zaan per gemeente

Thuis in de wijk en kennis van lokale voorzieningen.

MEE Amstel en Zaan

De cliëntondersteuners van MEE Amstel en Zaan zijn al jaren actief in Amsterdam, Diemen en de gemeenten in Amstelland en De Meerlanden en Zaanstreek-Waterland. Met al deze gemeenten in de Stadsregio hebben wij contracten afgesloten voor het leveren van cliëntondersteuning.

Experts op lokaal niveau

Onze medewerkers zijn experts op het gebied van cliëntondersteuning en leven met een beperking. Op lokaal niveau werken en denken zij mee om dicht bij de burger die ondersteuning te bieden die hij nodig heeft. De cliëntondersteuners kennen de wijk en de lokale voorzieningen goed. Het is hun kracht om mensen met elkaar te verbinden en te schakelen met verschillende organisaties en instanties.

Preventief en kostenbesparend

Cliëntondersteuners van MEE Amstel en Zaan steunen burgers in hun zelfredzaamheid en in het vormgeven van hun eigen leven. Dit voorkomt in veel gevallen escalatie van problemen, onnodig lange procedures en beroep op duurdere (zorg)voorzieningen. Dit komt de kwaliteit van leven van de burgers ten goede en zorgt voor lagere maatschappelijke kosten.

Regio Amsterdam

Alle Projecten

MEE Amstel en Zaan ontwikkelt projecten en innovaties die gericht zijn op het versterken van de zelfredzaamheid en eigen kracht van kwetsbare burgers. De nadruk ligt op de combinatie van informele zorg en cliëntondersteuning.