Cliëntenraad

MEE Amstel en Zaan

Wat doet de cliëntenraad

Misschien vindt u dat de dienstverlening van MEE Amstel en Zaan beter of anders kan. Misschien wilt u meedenken hoe het verder moet met MEE Amstel en Zaan. Vooral nu er in de zorg zoveel verandert.

Als direct betrokkenen zijn cliënten en hun netwerk bij uitstek geschikt om MEE Amstel en Zaan te wijzen op zaken die niet goed gaan of beter kunnen.

De Cliëntenraad komt op voor de belangen van cliënten, ouders en verzorgers

De Cliëntenraad komt op voor de belangen van cliënten, ouders, verzorgers en naasten en adviseert de directeur-bestuurder hierover.

Jaarverslag

Lees ons jaarverslag. Dat geeft een goed idee van wat wij doen

Wat vindt u belangrijk

Als direct betrokkene weet u wat belangrijk is. Geef het aan ons door!

Eén keer per maand

De cliëntenraad vergadert 1 keer per maand.

Wie zitten in de cliëntenraad?

Door mijn lichamelijke beperkingen, ben ik in contact gekomen met MEE Amstel en Zaan, omdat je in deze wereld tegen veel dingen aan loopt als je iets mankeert. Zodoende ben ik bij de Cliëntenraad gekomen: om iets te doen voor de cliënten, zodat de meningen van de cliënten wordt gehoord. Daarvoor wil ik mij graag inzetten in de Cliëntenraad: samen met en voor cliënten.

Samen met en voor cliënten…

Astrid Simons

Vice voorzitter

Ik ben Kati Varkevisser, getrouwd en moeder van twee kinderen. Sommige familieleden zijn autisten en hebben hulp bij dagelijkse dingen nodig. Als mantelzorger zit ik af en toe met vragen zoals: welke hulp krijg ik waar, hoe kan ik het beste mijn kinderen begeleiden, hoe houd ik het gezin draaiend, welke aanvragen moeten waar ingediend worden etcetera. Hierbij is MEE mijn steun en toeverlaat.

Om eveneens een bijdrage te leveren heb ik me voor de Cliëntenraad beschikbaar gesteld. Ik hoop niet alleen voor alle mensen met een beperking iets te kunnen betekenen, maar ook voor hun naasten.”

Ik wil ook iets betekenen voor de naasten van mensen met een beperking …

Kati Varkevisser

Secretaris

Ik ben Jennie-Jagersma, 66 jaar oud alleenstaande en woonachtig in Purmerend. Ik houd mij in het bijzonder bezig met het beleid van zieken en ouderen in de Cliëntenraad. Daarnaast onderhoud ik ook het contact met MEE in Purmerend. In mijn vrije tijd lees ik graag. En in het voorjaar krijg ik de kriebels en ga dan graag naar Egmond aan Zee. Als er vragen of suggesties zijn waar je ons als Cliëntenraad mee kan helpen, laat het dan weten.

Alle inbreng en weetjes  zijn welkom

Jennie Jagersma

Sinds augustus 2011 lid van de Cliëntenraad.

R. Ganpat

Penningmeester

Myra de Weerdt

Marva Richardson

Tijdens mijn studie ben ik voor het eerst met MEE in aanraking gekomen. Daarna tijdens mijn werk in de hulpverlening  heb ik ook veelvuldig cliënten doorverwezen voor ondersteuning naar MEE!

Nu vele jaren later sta ik aan de andere kant van de medaille door een chronische ziekte.  In ene was ik zelf degene die ondersteuning nodig had.  Een behoorlijke drempel om te nemen, want zelf cliënt zijn is toch een ander verhaal.  Maar door de steun en begeleiding van de medewerker van de Sociaal Juridische Dienst MEE en daarna door begeleider van MEE, ben ik weer terug in mijn kracht komen te staan en heb ik mijn chronische ziekte welkom geheten als deel van mij.

Toen de mogelijkheid voorbij kwam om lid te worden, greep ik die met beide handen aan, ik wil graag mee denken en zoveel mogelijk mensen  bereiken die met een beperking te maken hebben. Samenwerken door kennis en ideeën te delen.

Mijn wens is dat er meer begrip en kennis komt voor mensen met een beperking zodat de deelname aan de maatschappij vanzelfsprekend zal zijn.

Jessica Muller

Ondersteunt de Cliëntenraad.

Cretia van Oosten

Vergaderdata

U bent van harte welkom

De cliëntenraad vergadert 1 keer per maand.

Wilt u een vergadering bijwonen? Of een punt bespreken?

 

Neem contact met ons op via clientenraad@meeaz.nl

e-mail de cliëntenraad